Vi odlar smultron av Sarah Vegna & Astrid Tolke

Vi odlar smultron av Sarah Vegna & Astrid Tolke

Utgiven av Olika förlag.

Ålder: från 1 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Vi har läst tredje boken i serien “Vi gör”. Denna gången om att odla smultron tillsammans!

Boken är som vanligt fint skriven och fina illustrationer som fångar barnet.

V gillade boken mycket och det finns även mycket annat i bilderna som fångar intresse och stimulerar till bokprat tillsammans.

Det är fint hur boken synliggör en familj med två pappor (varav ena med hårdrocks-T-shirts och hårtofs) och även familjens lilla papegoja!

Barnet i boken könas inte. Föräldraskapet som skildras är nära och glädjefyllt tillsammans. Inga spår av ett auktoritärt föräldraskap fullt av suckar.

Vi får följa familjens odling från frön och väntan på klara smultron, så hur ett naturvetenskapligt perspektiv introduceras barnen till odlingens gång.

Men det som berör mig allra mest är att boken har ett klassperspektiv – äntligen en barnbok som handlar om odling som inte utspelar sig i en villaträdgård!

Vi som själva har en balkong full med tomatplantor, basilika och solroser blev glada över en bok som synliggör vår familjs odling! Familjer kan odla på olika sätt – man måste inte ha en stor villaträdgård för att räknas! Balkongodling i liten skala som vuxen och barn pysslar med tillsammans ❤ fint!

Funkar även som present! Fin bok, ett måste att låna tycker jag.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.