Vi bakar bullar av Sarah Vegna

Vi bakar bullar av Sarah Vegna

Illustratör: Astrid Tolke

Utgiven av Olika förlag.

Ålder: från ca 1 år.

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Detta är en himla fin bok för de yngre barnen som handlar om hur ett barn och dennes pappa bakar bullar tillsammans i köket. Spännande! Jag och V har läst denna bok ett antal gånger.

För den åldersgruppen är det ju toppen med ett vardagligt och bekant tema

som ändå fångar intresset som ett bullbak gör. Illustrationerna är fina och förhöjer berättelsen, att de också är detaljrika förstärker möjligheter till bokprat om bilderna med det lilla barnet. Gillar även hur fint kroppsspråk och mimik är skildrat.

Fint hur boken visar upp en pappa som med lugn och värme har en fin gemensam stund med sitt barn med mycket närhet – mer sådana böcker tack!

I samma serie finns även “Vi tvättar bilen” som också är en himla fin bok, samt “Vi odlar smultron” – den har vi inte hunnit läsa än men inom en snar framtid ska vi lägga upp recension på den med.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Ett tips till andra som precis som jag gillar Olika förlags böcker är att de precis startat en bokklubb där de regelbundet skickat ut nysläppta titlar. Och nej, mitt tips är inte sponsrat av varken recensionsex eller annat. Utan jag gillar helt enkelt Olika förlag, så när jag såg den nya bokklubben blev jag glad och anmälde oss direkt. Tänkte att även några av er andra kan vara intresserade så tipsar. Finns nog mer info på deras sida @olikaforlag

För mig som läst barnböcker från olika förlag för barnen i åratal är det så tydligt hur de hjälper till att skapa förutsättningar för mina barn att bli inkluderande gentemot människor i stort och saker som man själv växte upp med som var normbrytande/”konstigt” – det ryker mina barn rätt ofta på axlarna åt för det är ju inte konstigt eller obekant. Tycker att Olika förlag verkligen har rätt koncept på att arbeta med normperspektiv i sina böcker.

Info om bokklubben finns här: Olikas bokklubb

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.