Vems ägg är det? av Thorsten Saleina

Vems ägg är det? av Thorsten Saleina

Utgiven av Tukan förlag

Läsålder: kategoriserad som 0-3, men 1,5-4/5 år enligt oss.

Detta är en flik-bok som passar från de yngsta men också enligt oss även för hela förskoleåldern. På varje uppslag får vi gissa vilket djur som kommer knäckas fram ur ägget, svaret avslöjas sedan när barnet får vika upp fliken och se hur bilden förändras.

För de yngsta barnen kan texten vara lite för svår stundvis, men då tänker jag att man kan anpassa så det passar. Flik-biten är en given succé som väcker intresse!

Faktan i boken är rolig att läsa för såväl barn som vuxen. Även jag lärde mig något nytt t.ex hur humlans och rockans ungar kommer till världen.

Boken passar året runt enligt mig men om man letar efter bokgodis till påskfirande så passar denna bok finemang. På framsidan får vi ett ägg med en kyckling i och under bokens sista uppslag får vi stöta på påskharen. Utöver påskharen är alla övriga uppslag med verkliga och korrekta ägg/djur.

Stundvis blir jag dock besviken på rimmen. Men skriva bra barnböcker på rim är svårt.. Boken är ändå en trevlig liten bok enligt oss. Inte fantastisk men absolut läsvärd.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.