Varför måste pappa äta bajs? Av Thomas Duner & Hedvig Wallin

Varför måste pappa äta bajs?

Författare: Thomas Duner

Illustratör: Hedvig Wallin

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 3-6 år.

Betyg: 4 av 5 ⭐️

För Charles börjar det bli dags att sluta med napp och kanske är det dags för pappa att sluta snusa samtidigt?

I boken får vi läsa många tankar kring hur det kan vara att ha en förälder som snusar. Att själv vilja bli som pappa och snusa men sen också funderingarna kring VARFÖR?! Där kommer den fantastiska boktiteln in – kan man låta bli att läsa en boktitel som denna?

Författaren har själv slutat snusa efter 25 år och fångar därför också pappans karaktär på ett fint sätt och belyser även hans tankar. Tillsammans så möta barn och föräldrar i samtal och fixar en fin lösning tillsammans.

Boken är rikt illustrerad med många och stora bilder av Hedvig Wallin som är riktigt fina. Det är bra för boken innehåller samtidigt rätt mycket text så de välillustrerade uppslagen med många detaljer att utforska håller uppe intresset för boken. Illustrationerna är vår stora favorit med denna boken och de i sig höjer bokens betyg ett snäpp.

Detta var ingen bok vi fastnade så mycket för. Kanske var det pga den inte berör våra barns vardag något då ingen i vår omgivning såsom vänner, familj, släkt osv varken röker eller snusar. Men boken är välgjord och kan säkert passa bättre i familjer som den berör i högre grad – då tycker jag helt klart att den är värd att låna.

Men samtidigt kan den kanske vara en bra bok för att tidigt införliva en känsla hos barn att de aldrig ska börja snusa. Jag minns själv hur mycket boken ”Tummens mamma slutade röka” påverkade mig långt upp i åldrarna med tankar om att aldrig börja röka. Så har man de tankarna så kan nog boken passa mer.

Man får helt enkelt reflektera om syftet med boken och varför man läser, den har som sagt inte blivit en favorit här hemma som högläsningsupplevelse men det kan såklart finnas andra värdefulla syften med boken.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.