Vad heter djurens barn?

Vad heter djurens barn?

Lyft på fliken.

Utgiven av Egmont Publishing Kärnan

Läsålder: 0-3 år

Via boken introduceras det lilla barnet både till olika djur samt namnen på de olika djurens ungar, t.ex häst och föl.

Illustrationerna är hyfsat avskalade så det blir tydligt vem som avses med den lästa texten. Mitt intryck är att bokens syfte att öka barnets ordförråd kring djur och deras ungar absolut funkar.

Samtidigt finns också andra detaljer på uppslagen också, så är barnet lite äldre tänker jag att man komplettera med bokprat om övriga saker på illustrationerna. Prata om det som fångar det lilla barnet och se till att benämna allt som barnet verkar intressera sig för. T.ex de röda äpplena som ligger i den gröna skottkärran. Där får du in lägesord, färger och orden äpple och skottkärra. Så vill man använda boken för att stimulera sitt barns språkutveckling fungerar boken på flera olika sätt bara man är kreativ.

Vissa flikböcker har flikar som är svåra för de minsta barnen att vika upp själva så man som förälder får hjälpa till. Då försvinner samtidigt lite av det roliga med flikar när barnet ej kan öppna själva. Men denna lilla bok har stora och lättöppnade flikar även för de absolut yngsta. De är också stora och rejäla i kartong och borde därför inte bli avrivna direkt som en del flikar i barnböcker.

Boken känns alltså rejäl och hållbar i mina ögon, och borde hålla både för hård behandling och lite provsmak. En viktig aspekt när man köper böcker till de minsta 😉

Illustrationerna är färgglada och glada, en stil som ofta brukar uppskattas av de minsta barnen.

En enkel bok som fortfarande är fin för de minsta. Kanske inte världens roligaste upplägg men som språkstimulerande bok för de yngsta fyller den sitt syfte bra, och många små barn uppskattar djur så rent intressemässigt borde boken fungera för de flesta barn.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.