Tror du på coolhörningar? av Stuart Lynch

Tror du på coolhörningar? av Stuart Lynch

Utgiven av Triumf förlag.

Läsålder: 3-6 år

Detta är en bok som väckte väldigt blandade känslor inom vår familj, som handlar om “coolhörningar” som anser sig vara så mycket bättre än dom gamla goda enhörningarna.

Illustrationerna är färgsprakande och glada – det som framförallt lockar är att varje sida också har ett uppslag med vändbara paljetter av samma modell som är så populära på förskolebarns tröjor.

Det som är tråkigt är dock att paljetterna inte går att vända ända ut i kanten av figuren så inte alla paljetter skiftar färg.

Men de vändbara paljetterna, tillsammans med roliga färgglada illustrationer ihop med ett tema som lockar många barn skapar en bok som barnen dras till – jepp, här hemma har vi behövt medla mellan barnen när dom bråkat om vem som ska få ha boken och vända på paljetterna osv.

Det som slår mig är att jag tror att boken kan vara en riktig bra presentbok till ett barn som är ointresserat av böcker och tycker de är tråkiga. För inget barn jag har mött har tyckt att denna boken är tråkig, så kanske kan denna boken fungera som

inkörsport till tyngre bokkärlek längre fram? Vill man även ge en bok på ett My-little-pony-kalas men är orolig att ens barn ska utsättas för att få en besviken blick från födelsedagsbarnet så kan även denna boken vara ett bra alternativ då jag verkligen tror den uppskattas även vid första blicken.

I övrigt var inte boken något särskilt enligt oss, berättelsen känns simpel och vid flera tillfällen lite tråkig att det ska jämnföras hela tiden med de “sämre” enhörningarna – förvisso på ett humoristiskt vis men ger ändå känslan av att “racka ner”-beteende för att hävda sig själv. Vet inte om jag är så förtjust i den biten av berättelsen. Men det går ju att göra om texten där om man är känslig för mig, för denna boken lockas absolut barnen. Gör man en ny bokhörna hemma eller på förskoleavdelningen så kan denna boken vara en idé att ha på bokhyllan vid första tillfällena för att lyckas locka med hela barngruppen att hörnan är ett spännande ställe. En tanke. Samtidigt så ska böcker vara närvarande överallt i verksamheten enligt mig, men ett specifikt litteraturhörn kan vara ett bra komplement.

Tack Triumf förlag för recensionsex!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.