Titta mammor! Av Ulrika Hjorth & Anastasiya Prosvetova

Titta mammor!

Författare: Ulrika Hjorth

Illustratör: Anastasiya Prosvetova

Utgiven av Vombat förlag

Läsålder: 0-3 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Detta är första boken i nya pekboksserien ”Titta familj!” som är en bra första bok för det lilla barnet. I denna boken får vi träffa bebisen och dennes familj som består av bebisens två mammor samt i slutändan även en morfar och dennes nya fru. Vi anar det normkreativa och inkluderande temat.

Jag var först orolig att boken istället skulle förstärka normer, ibland upplever jag att böcker som försöker vara normbrytande istället kan förstärka normer då man ändå pekar ut det normbrytande som konstigt som behöver presenteras på ett visst sätt och barnen ”måste vara snälla ändå”. Istället för att försöka vidga normer.

Men när jag läste denna boken tyckte jag att den var riktigt bra. Ja, det är en bok som presenterar just de närmaste familjemedlemmar och fokus ligger på det. Men sättet det presenteras på är precis som vilken annan bok som helst. Ingenstans får vi upplevelsen att boken skulle presentera något udda. Utan boken presenterar helt enkelt bebisens familj på ett helt naturligt sätt. Precis så jag hoppades att den skulle göra – kul!

Illustrationerna är varma både när det kommer till färger men också hur människornas utstrålning och kärlek fångas. Texten är också överlag helt ok.

En fin liten bok som i sin helhet är riktigt mysig. Tänker att det också är toppenbra att man kan börja normalisera ALLA familjer för sina barn i väldig tidig ålder.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.