Tempelprästens hemlighet av Carolina Miilus-Larsen

Tempelprästens hemlighet av Carolina Miilus-Larsen

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 9-12 år

Vi har läst ”Tempelprästens hemlighet” som är en fristående fortsättning på boken ”Diamanttjuvar på Titanic” som vi recenserade förra året. I serien så följer vi tvillingsystrarna Stella och Mia som med ett magiskt klot kan resa tillbaka i tiden till sina tidigare liv. En magisk kraft även deras mormor delar.

I första delen fick vi uppleva Titanic och i denna del får vi istället färdas tillbaka till Inkariket. Med hjälp av sitt klot förstår systrarna att de vita männen kommer att lura folkets ledare och stjäla Inkarikets heliga guld.Hur ska systrarna lyckas varna Inkarikets ledare? Samtidigt är det är tempelpräst som skrämmer flickorna. Vad vill han egentligen? Går han att lita på?

A uppskattade boken mycket och tyckte att den var spännande, något mer än mig som förälder. Han uppskattade särskilt mycket att det också var mycket guld i berättelsen. Boken är väldigt behaglig att högläsa med ett bra flyt. Meningarna är lagom långa och jag högläste boken pärm till pärm under ett tillfälle utan att bli trött.

Författaren väver in mycket fakta i berättelsen och introducerar oss till Inkarikets histori. Enligt oss har författaren vävt in fakta i berättelsen på ett bra sätt utan att det offrar bokens känsla. Dock föredrar vi del ett som enligt oss var mer spännande. Huvudkaraktärerna tog enligt oss större plats i första bokens handling. Under detta äventyr i Inkariket blir det lite för mycket att barnen går till vuxna människor som sedan är de som agerar samt vuxna människor som berättar för barnen hur det gått. Vilket förmodligen blir mer historiskt korrekt men inte riktigt lika spännande som när barnen är de huvudsakliga aktörerna i berättelsen.

Detta känns som en bok som passar bra till ett skolbibliotek.

Finns att köpa här:

Idus förlag

Bokus

Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.