Super-Charlie och spökfällan av Camilla Läckberg & Therese Larsson

Super-Charlie och spökfällan

Författare: Camilla Läckberg

Illustratör: Therese Larsson

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Lagom till Halloween har åttonde boken om Super-Charlie släppts med spöktema.

I denna boken är Super-Charlie orolig då han hör mystiska ljud och ser spökliknande skuggor om nätterna. Han bestämmer sig för att gillra en spökfälla!

Med denna boken så har också en ny illustratör tagit vid. Tidigare böckerna har fantastiska Millis Sarri illustrerat och vi har varit nyfikna på denna boken. Skulle nya illustratören lyckas fånga Super-Charlie på det sätt vi lärt känna honom tidigare? Eller kommer vi inte längre känna igen oss?

Men vi tycker faktiskt att nya illustratören lyckas bra, visst märks det att det är en ny illustratör på bilderna men det är ändå en liknande stil. För både barnen och oss var Super-Charlie med familj de vanliga bekanta. Även om vi saknar Sarris fantastiska illustrationer så känns det rätt bra såhär med.

Bokens berättelse blev vi föräldrar lite besvikna på då alla tidigare Super-Charlie böcker varit nyskapande med nya idéer och krafter i böckerna. Super-Charlie och spökfällan kändes snarare som en upprepning på upplösningen i Mormorsmysteriet-boken då spöket visar sig vara mormors nya kille som smyger okej samt lite inspiration från Skurksystern. Inte ens en ny kraft heller.

Men detta var föräldrarnas reflektioner och I verkade snarare nöjd med en Super-Charliebok med halloween-känsla. Sen är det förvisso väldigt roligt med en såpass normbrytande mormor som springer runt med nya pojkvänner i var och varannan bok.

Smart att bokens första uppslag är en bild på huset omgivet mörkt ruggigt höstregn, en uggla och fullmåne. Perfekt för att sätta lite stämning om man tänker att man t.ex högläser boken för att få en lugn stund på ett stimmigt halloween-kalas. Bra tips till förskoleföräldrar som ska ha kalas nu i veckorna runt halloween – högläs nya Super-Charlie under kalaset! Boken är inte läskig utan väldigt bra avvägd för sin målgrupp – så du riskerar ej gråtande skrämda barn enligt oss.

I övrigt är textmängden och känslan i boken likvärdig med tidigare Super-Charlieböcker som älskas högt av våran I.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.