Spöksystrar av Mårten Melin

Spöksystrar del 1-5 av Mårten Melin

Illustratör: Hanna Granlund

Utgiven av Rabén&Sjögren

Ålder: 6-9 år

Böckerna handlar om Nila som precis ska börja i sin nya skola, vilket inte går helt smärtfritt. På vägen till skolan lär hon känna den något udda Maj som sitter på muren vid kyrkogården.

Maj visar sig vara ett spöke – och en riktigt bra kompis! Flickorna blir bästa kompisar och även klasskompisar tack vare en rektor som inkluderar Maj och inte accepterar någon mobbning – bara för Maj råkar vara död!

Författaren väver samman vardagsnära händelser som vi alla känner igen från vår skolgång – samtidigt som spöket Maj sätter sprak på berättelsen med övernaturliga bus och äventyr. De två delarna skapar ett bra budskap kring vänskap samtidigt som böckerna är riktigt roliga att läsa.

Böckerna har korta kapitel och känns som bra lättlästa böcker när det är dags att börja läsa kapitelböcker på egen hand. Vi högläste dom högt under en kväll vilket också fungerade bra.

Illustrationerna är riktigt fina, speciellt omslagen som verkligen lockar barnet till att slå upp böckerna.

Bland klasskompisarna på skolan finns en mångfald av barn med namn från olika kulturer i böckerna. Av de aktiva karaktärerna i böckerna är en klar majoritet tjejer/kvinnor med en mängd olika personligheter och sätt att vara på. Skoj!

Trevliga och läsvärda böcker!

Finns att köpa här:

Flickan på kyrkogården: Adlibris & Bokus

Ett spöke i klassen: Adlibris & Bokus

Ett spöke sover över: Adlibris & Bokus

Den fruktansvärda hämnden: Adlibris & Bokus

Spöktivolit: Adlibris & Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.