Sommarens skatter Jenny Lindqvist

Sommarens skatter av Jenny Lindqvist

Utgiven av Idus Förlag

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Detta är tredje delen i serien ”Årstiderna” där vi får följa två syskon och deras utforskande i vardagen under olika årstider i en vardagsnära berättelse. Tidigare delar är trevliga böcker som handlat om vår och höst. Nu är det sommarens tur!

I ”Sommarens skatter” får vi följa syskonparet under en dag på stranden. Besvikna av utebliven glass ger sig barnen istället ut på skattletning. På stranden finns massor av fina snäckskal! Men vad hittar de under sin skattjakt om inte en borttappad nyckel? Vad ska man göra med en sådan? Kan den användas för att låsa upp ännu en skatt?

En trevlig detalj är att Lindqvist väver in olika snäckors namn i berättelsen. Så utan att det är faktabok så blir boken ändå lärorik ur ett naturvetenskapligt perspektiv. Utöver det så får barnet också möta en mängd strandrelaterade ord.

Precis som tidigare böcker i serien väver Lindqvist in interaktiva frågor i berättelsen som stimulerar till samtal om berättelsen och illustrationerna. Lindqvist har också en väldigt trevlig illustrationsstil med ljusa pastellfärger. En favoritillustratör hos oss!

Boken harett tydligt barnfokus även i illustrationerna där de vuxna hamnar i utkanten eller skymundan. Jag älskar också att framsidans bokstäver är gjorda på ett sätt som iallafall jag älskade och tyckte var supercoolt som barn med bokstäver som skiftade färg. Locka barn till böcker med barnperspektiv i små detaljer är fina grejer!

Boken avslutas också med ett uppslag med 10 olika slags snäckskal och deras namn. Otroligt fint och lärorikt för såväl liten som stor. Samt ännu ett uppslag med tips om sommarpyssel med snäckor.

En väldigt mysig och välgjord bok som kompletterar övriga delar i serien. Ett tips att låna på bibblan nu när sommarvärmen kommit (iallafall här hos oss). Är du nyfiken på tidigare böcker så är titlarna ”Hösten knackar på” och ”Våren kommer krypande”.

Finns att köpa här: Idus förlag, Adlibris, Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.