Skymning av Erin Hunter

Skymning

Serie: Warriors – Den nya profetian

Författare: Erik Hunter

Utgiven av Bokfabriken

Läsålder: 9-12 år

Nu är senaste boken om krigarkatterna i serien Warriors av Erin Hunter här.

I Warriors har vi fått följa olika klaner med vilda katter som kämpar om makt invävt med mycket vänskap och hjältemod. “Skymning” handlar om hur katterna befinner sig i ett nytt hem vid sjön. Men gamla faror lurar fortfarande i skymningen. Gamla allierade verkar inte längre lika vänskapliga. Samtidigt som omvälvande val ligger inför katterna.

Hemma hos oss har A valt att lyssna på denna serie via ljudbok och därför kan jag inte ge en specifik recension kring just denna bok. Varje bok är rätt tung, ca 300-400 sidor och något för den mer vana läsaren. Men de verkar väldigt spännande då A med spänning väntar på varje ny bok som släpps som ljudbok och då direkt avverkar den. Totalt har serien världen över sålt i 20 miljoner ex.

Jag har högläst delar av den första boken i serien samt serien Bravelands av samma författare. Min uppfattning är att hon skriver fina beskrivningar av djur och miljö som verkligen tar oss till platserna. Samtidigt så är djuren och deras relationer delvis förmänskligade på ett sätt som förhöjer berättelsen. Vi får verkligen läsa funderingar runt om att vara människa (eller ja, djur då i böckerna) och andra olika existensiella frågor.

Med tanke på mina tidigare erfarenheter av Erin Hunter samt hur A berömmer Warriors-serien så kan jag inte se annat än att den verkar vara väldigt bra och läsvärd. För den som vill börja med del 1 så är det ”Ut i det vilda” första delen av sex böcker i första serien ”Första profetian”. ”Ut i det vilda” vann även Stora ljudbokspriset 2017 för bästa barnbok.

Skymning är alltså del 5 i efterföljande serien ”Den nya profetian”. Men allt i samma huvudserie Warriors. A hälsar att han verkligen uppskattar Warriors-böckerna och längtar till att även denna del släpps som ljudbok.

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.