Rysliga förskolan av Lina Neidestam

Jag har tipsat och skrivit en utförlig recension om ”Rysliga förskolan” av Lina Neidestam förut.

Men nu sen 1,5 vecka tillbaka har jag tagit med den till förskolan och det är så himla roligt att se hur mycket barnen älskar den.

Boken handlar om Milo och Jolly som är syskon och går på en förskola, under en stressig morgon får Jolly ansvar att lämna Milo tills hans avdelning. Men eftersom det är tidigt och alla avdelningar är ihopslagna fortfarande blir det lite läskigt att hitta rätt. Men när Jolly tänder ljusen i de olika rummen blir det bättre, sjöodjuret blir återigen gosedjuret bläckis.

I måndags efter en stimmig lunch tänkte jag att jag behövde läsa min absolut bästa högläsning för att kunna återsamla barngruppens lugn från stimmet. Så fantastiskt att bara någon minut senare sitta med 6 femåringar som storögt lyssnade och lugnt inflikade kring detaljer i berättelsen.

När jag läser för en grupp 3-4 åringar så är det så charmigt att barnen läser med/agerar med vid varje tillfälle jag läser ”Hack hack hack” i berättelsen. Då stämmer även de in i kören 🙂

Hacken är en läskig bieffekt under berättelsens gång när barnen försöker hitta barn och pedagoger på öppningsavdelningen – hacken som visar sig vara fröken Ayla som hackar gurka till frukost.

Det är helt enkelt en helt underbar bok. Eftersom min tidigare recension redan finns på bloggen så kan ni gärna läsa mer där, men jag ville ändå lyfta denna boken som barnen på förskolan verkligen älskat när jag högläst. Fint ❤️

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.