Rut flyttar ut av Ola & Evalotta Belin

Rut flyttar ut av Ola & Evalotta Belin

Utgiven av Speja förlag

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Äntligen är det lördag och Rut ser fram emot de traditionsenliga marmeladmackor. Men brödet är tyvärr slut och besvikelsen/ilskan är total! Efter att bråket eskalerar bestämmer sig den tokarga Rut att flytta ut!

Boken var så jättebra och I (5 år) ville direkt läsa den igen. Hon skrattade högt ett antal gånger när flickans flyttprotest går från att ta med sig lite mat och filtar, till att ta med sig toalettstolen, bokhyllor och hela väggar mot slutet. Och allt bär hon iväg själv med sina små barnarmar. Berättelsen som började i vardagsrealism slutade i en härligt hysterisk berättelse när Ruts flytt tar en tokig och orealistisk form.

Språket är lätt att ta till sig och högläsningen har hela tiden ett fint flyt som förstärker bokens känsla. När det passar att betona lite extra humoristiskt i boken är texten perfekt avvägd för detta – med gapskratt som resultat.

En detalj som tilltalar mig som förälder lite extra i berättelsen är sidan när Rut går från arg över utebliven marmeladmacka till superarg. Bland annat för att pappan förminskar hennes känslor kring detta. Och visst är det så – ibland är vi föräldrar de som bråkar vidare istället för att möta barnet i dess känslor och vissa förståelse. Så boken lyckas förmedla budskap till såväl barn som vuxna på samma gång – fint.

En väldigt charmig bok som är ett måste att läsa! Rekommenderar varmt!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.