Röster från andra sidan av Anna Hansson

Röster från andra sidan av Anna Hansson

Utgiven av Beta Pedagog

Läsålder: 9-12 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Här kommer ett boktips för Halloween! Som passar både för högläsning som för barn att läsa själva, men åldern 9-12 år känns som en bra rekommendation att följa.

I boken möter vi Klara, vars mammas moster Ines precis har dött. Med övrig familj beger de sig till Ines bostad för att börja städa ut. Tillsammans med sin kusin Tim hittar Klara en berlock och en anteckningsbok som avslöjar bitar av släkthistorien.

Boken introducerar även lite till hur släktforskning fungerar, som barnen använder för att hitta nya fakta i den obehagliga släkthistorian som uppenbarar sig även på övernaturligt vis. Hansson bygger skickligt upp en berättelse som under bokens gång stegrar från nyfikna funderingar till kalla kårar.

Vi uppskattar Hansson som författare och som vanligt med hennes böcker är även denna välskriven och man får till ett bra läsflyt under högläsning utan att anstränga sig. Den skrivna texten ramlar rätt i munnen direkt.

Jag skulle inte rekommendera denna bok till ett barn som har erfarenhet av våld i nära relationer. I det läget tror jag boken blir olustig. Obehaglig på ett sätt som inte ens spökhistorier ska vara. På det viset kan boken även vara olämplig som högläsningsbok i en helklass tänker jag. Men låna boken och skumma igenom själv först kan vara en poäng, för boken är bra och absolut läsvärd för de som söker en kuslig bok att läsa nu i samband med halloween.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.