Pixie och pappa på höstpromenad av Sebastian Matar

Pixie och pappa på höstpromenad av Sebastian Matar

Utgiven av Whip Media

Läsålder: 3-6 år enligt bokhandeln.

I boken ger Pixie och pappa sig ut på en utforskande promenad där dom upptäcker hösten i sin närmiljö tillsammans.

Ett bra tema som ligger nära barnets egna upplevelser. Roligt att man tar vara på promenad som verktyg då detta också år något man använder sig av i förskolan att observera närmiljön under promenad med barngrupper. Denna boken tänker jag passar fint att läsa som pedagog inför att man vill börja gå på sådana utforskande promenader med barngruppen.

Bilderna är fina, men stundvis tycker jag texten är ojämn. Är den rolig för de lite äldre barnen? Eller för abstrakt för dom mindre? Men jag kan ha svårt, och då jag läser boken interaktivt med mindre barn och bokpratar mycket så har det funkat bra ändå. Dock är det en bok som är svår att placera in på åldern tycker jag, funkar både för 0-3 och 3-6 år på olika sätt, och på andra sätt skär det sig lite för varje ålder.

Boken är genomgående inspirerat av ett nära och inlyssnande föräldraskap. Relationen som visas i boken är fin och visar på en väldigt kompetent och engagerad pappa.

En rolig grej är att på varje textsida så omges texten av en ram av småbilder av olika naturgrejer under hösten såsom löv, sniglar, svampar, kottar. Alla små barn jag läst boken uppskattar verkligen dessa små inslag och pekar direkt på rambilderna. Perfekt tillfälle för föräldrar och förskolepedagoger att benämna det som barnet visar intresse för lite extra.

Vår känsla överlag är att vi gillar boken men att författaren känns lite ovan för att skriva för barn. Men vi uppskattar kärnan i boken. Det nära föräldraskapet och utforskandet av de små tillfällena i vår vardag.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.