Pax – Draugen av Larsson, Korsell & Jonsson

Pax – Draugen

Författare: Åsa Larsson & Ingela Korsell

Illustratör: Henrik Jonsson

Utgiven av Bonnier Carlsen

Läsålder: 9-12 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Nu är tionde och sista delen av Pax-serien här och vi får äntligen läsa upplösningen på berättelsen med bröderna Alrik och Wiggo i Mariefred.

Denna boken precis som övriga delar i Pax är riktigt välarbetad och en fröjd att läsa högt. Precis som i övriga delar av serien får vi utöver Svarthäxan även stifta bekantskap med ett obehagligt väsen ur den nordiska mytologin. Denna gång en draug. Hade själv aldrig hört talas om draugar men efter en googling kan man förstå att denna boken är rätt så obehaglig att läsa.

Också fint med representation av två bröder som har en mamma som är alkoholist och bröderna är familjehemsplacerade.

Slutet av boken är riktigt blodig och inget för den känsliga att läsa. Pax-serien är riktigt bra – men är man osäker om ens barn är för litet för serien så är rådet att vänta. Finns så mycket bra litteratur att det är okej att vänta ett år eller två med dessa böcker. Avundas er som har denna serie framför er! Min A älskade dock slutet på boken och informerade mig om att det fick ”Hundratusen stjärnor av fem stjärnor!”.

Nu säger vi hej då till Pax-serien och hoppas att Larsson/Korsell/Jonsson har nya spännande projekt på gång. För jag vill läsa mer av dom även om Pax är avslutad.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.