Önskestenen – Birger det lilla Storsjöodjuret av Sara Strömberg & Anders Nilsson

Önskestenen

Serie: Birger – det lilla Storsjöodjuret

Författare: Sara Strömberg

Illustratör: Anders Nilsson

Utgiven av Nestorville

Läsålder: 3-6 år

Vi har läst Önskestenen som är den sjunde boken om Birger – det lilla storsjöodjuret. Min I (5 år) gillade boken väldigt mycket och deklarerade med sina händer att den fick 40 ⭐️ av 5 ⭐️ – det ni!

I boken fyller Birger år. Mamma och lillasyster Harriet som bor i Loch Ness i Skottland har skickat ett paket. Men pappa finns självklart där och firar Birger med tårta & paket samtidigt som han berättar att Birger nu är stor nog att besöka önskestenen. Självklart måste Birger bege sig dit nästa dag för att kunna använda sina önskningar – men det kanske är svårare än man tror?

En lekfull och varm men också lite impulsiv berättelse som verkligen fångade min I (5 år).

Skaparna lyckas verkligen skriva/illustrera för sin målgrupp då boken t.ex innehåller flertal ämnen som väcker intresse. T.ex tårtkalas, magisk önskesten, ett mindre äventyr som är precis lagom spännande och även färgglada dinosaurier.

I boken finns mycket att titta på och prata kring. Illustrationerna förtydligar texten på ett bra sätt som stimulerar språkutvecklingen. De är också välgjorda och färgglada på ett sätt som ofta uppskattas av barn. Också roligt att introducera till svenskt kulturarv genom en fantasifylld berättelse kring Storsjöodjuret-myten.

En fin bok som uppskattades mycket här hemma!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.