Nödrop från yttre rymden av Camilla Linde

Nu har vi läst ut andra delen av Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå av Camilla Linde. Nämnligen “Nödrop från yttre rymden”.

Förlag: Whip media. Ålder 6-9 år

Även denna gillade A mycket, jag tyckte den faktiskt var bättre än ettan. Märks att intro-behovet i ettan inte behövdes i lika stor grad och då gav större möjlighet för Linde att ge sig in i berättelsen.
Jag gillar boken av flera anledningen, inte minst pga att det är många kvinnliga karaktärer som bryter normer. Mekanikerna Mecka-elaka och Meckannika Munter förhöjer berättelsen och utmanar. Också att ingen medlem i gänget är en ensam stor lysande superstjärna utan att de alla har sina brister men också styrkor och tillsammans skapar ett bra team som tar sig ut ur knipan de hamnar i – t.om Robotkaninen Hoppa drar sitt strå till stacken. Huvudkaraktären Snack har också flera bra men också lite dåliga sidor och det är en del i historian jag gillar – karaktärerna i gänget är inte svart/vita där de är genomgod eller genomond. Bra att inte uppmuntra totalt svart/vitt-tänkande hos barn. Se nyanser.
A tyckte dock att boken tog slut för fort – han ville direkt höra mer och hur de äntligen skulle få sitt första RIKTIGA uppdrag. Ett gott tecken ändå enligt mig.
Vi får väl helt enkelt vänta tills del tre släpps. Bra bok! Rekommenderar!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.