Mortina – ett helt vanligt zombiebarn av Barbara Cantini

Mortina – Ett helt vanligt zombiebarn av Barbara Cantini

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

Denna boken är en del av Rabén&Sjögrens nya kategori ”Rys&Mys” med lagom läskiga berättelser av olika författare skrivna för förskolebarn.

Mortina är ett helt vanligt och väldigt snällt zombiebarn som lever med sin faster i ett ödehus. Mortina längtar efter att leka med barnen i byn men faster säger att det är för farligt – hon måste stanna vid huset utom synhåll för barnen. Utan några vänner. Längtan efter vänskap är stor. När Halloween närmar sig får Mortina en toppenbra plan! Under Halloween kan hon närma sig barnen som kommer tro att hon är ett vanligt barn som är utklädd till zombie. Planen smids och Mortina förbereder – kanske kommer hon ändå kunna skaffa några vänner?

Boken är en fin bok som skildrar längtan efter vänskap och att acceptera varandra som man är – med en halloweentwist.

Upplägget kan låta läskigt för förskolebarn men boken är väldigt mjuk och vänskaplig i sin framtoning, att det spännande med zombie med tillhörande omgivning blir lockande för förskolebarnen snarare än skrämmande. Tror denna boken skulle funka toppen att läsa högt under eventuella halloween-firande på förskolor. En bok på passande tema som är spännande men ändå inkluderande gentemot barngruppen då dom flesta barn borde tycka att den är rolig utan att bli för läskig.

Cantini har även själv illustrerat bilderna roliga att tala om med barnen, jag uppskattar speciellt dom inklippta bilderna med collageteknik. Förhöjer berättelsen och skapar djup hos karaktärerna.

Jag läste denna boken för både A (8 år) och I (5 år i nov). Båda uppskattade boken 👍

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.