Modig som ett lejon – Pigg som en mört av Marcus-Gunnar Pettersson

Modig som ett lejon – Pigg som en mört av Marcus-Gunnar Pettersson

Förlag: Brombergs Ålder: 3-6 år

En väldigt fin barnbok på rim!

Illustratören Marcus-Gunnar Pettersson har släppt en barnbok där även han skriver texten. Inte helt förvånande är illustrationerna fantastiska och fångar barnen till berättelsen – man ser något nytt på bilden hela tiden och mycket finns att samtala om. Men jag gillar även texten som är uppslag på rim, som behandlar det vi ser på bilderna med både bekanta och nya ord. När jag läser denna bok så tycker jag att den är som klippt och skuren för att ha på en förskoleavdelning för ett boksamtal med 4-åringar. I den åldern när många barn tycker det är roligt att leka med rim som gynnar språkutvecklingen. Också att då samtala och diskutera boken skulle nog ge mycket i en sådan barngrupp – även om boken passar yngre och äldre barn med.

Men oavsett – ta chansen och prata med barnen om bilderna, rimmen, orden osv med barnen – denna bilderbok bjuder verkligen in till det! Och böcker är så fantastiskt roligt att prata med barn om – inte bara läsa från pärm till pärm och direkt lägga undan utan ett ord.

Och slutet när djur i bur blir fria är ett härligt slut tycker vi här i familjen 🙂 Fin bok som funkar som present och absolut värt ett boklån.

Rekommenderar!

Bokus    &  Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.