Mitt magiska namn

Mitt magiska namn

www.mittmagiskanamn..se

Vi har fått recensionsex av företaget ”Mitt magiska namn” vars affärsidé är att trycka upp personliga namnböcker där man kan forma huvudkaraktärens utseende och sedan får följa med på en saga där bokstäverna i barnets namn får olika betydelser, samtliga positiva egenskaper som är hyfsat övergripande.

Först tänkte jag göra en bok till min systerdotter som har ett väldigt ovanligt namn. Jag minns själv när man var liten och aldrig hittade sitt namn på de färdiga namn-ballongerna eller namn-klistermärken. För sånt är faktiskt väldigt roligt för ett barn ofta.

Men när jag började utforma boken så insåg jag att alternativen som fanns för boken var väldigt smalt. T.ex är min systerdotter rödhårig och det fanns ej som alternativ så jag gjorde en bok till dottern istället som var ett av få barn som

passade med ett tillgängligt utseende. Som alternativ finns fyra olika hudfärger, men i böckerna så förblir mamman vit i boken för 3 av 4 alternativ medans mamman automatiskt slås över till svart om man väljer det för barnet. Så om man lägger värde i att alla ska vara som i verkligheten i boken så blir det svårt. Själv tycker jag det är konstigt att man ens tar med barnets mamma i boken alls. Dela exkluderar man alla barn som inte har en mamma och dels så är det ju ännu en karaktär som bör matcha.

Bokens berättelse är väl helt okej, men vi upplever den rätt så hoppig och det är svårt att hålla en röd tråd. Men det är väl också tanken att barnet ska åka runt i världen och träffa på diverse olika personer med teman som intresserar barn. Nästan alla karaktärer man möter är dock rätt stereotypa. Proffesorn är en vithårig äldre man. Piraterna är stora mörkhåriga män som till en början är aggressiva. Föräldern som nattar i sängen är också mamman. Men utöver det finns också många djur och fantasivarelser som karaktärer också.

Min Isabel har inte varit intresserad av att läsa denna boken igen efter första gången – trots att den faktiskt handlar om henne och hennes namn. Men berättelsen fångar henne helt enkelt inte.

Vi blev inte så begeistrade i denna boken och för det hyfsat dyra pris man betalar känns det inte värt. Utöver grundpriset får man i slutet även betala extra för hård pärm och namn på framsidan.

Personligen skulle jag inte köpt med detta upplägg, men jag förstår att många kan tycka det är en rolig grej för t.ex dop-present. Det finns även möjlighet att skriva sin egen grattis-hälsning som trycks i boken.

#mittmagiskanamn #barnbok #personligbarnbok #doppresent #julklapp #barnböcker

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.