Min bästa väns semester av Kristina Murray Brodin

Min bästa väns semester av Kristina Murray Brodin

Illustratör: Maja-Stina Andersson

Utgiven av Vaktel förlag.

Ålder: 3-6 år

Detta är uppföljaren till boken “Min bästa väns kalas” som vi tidigare recenserat och gillar skarp. Bägge böckerna är inkluderande barnböcker som handlar om barnet och Tant Hildas nära vänskap.

Väldigt fint att se vänskap över generationsgränserna och bland de människor och relationer som visas i böckerna visas en stor mångfald.

Maten visar även upp vegetariskt mat och Hilda som vågar testa på ny mat. Vi lär känna barnet i boken, men vilket kön barnet tillhör förtäljer inte boken.

Denna boken består av en vardagsnära och mysig berättelse om deras gemensamma mini-semester där bägge behöver ta hänsyn till varandras behov, önskningar och begränsningar.

Berättelsen är enkel men ändå mysig att lyssna till, och I uppskattade boken.

Det enda jag behövde förtydliga är att Hilda faktiskt är den äldre kvinnan – för många barn är nog konceptet med vänskap mellan barn och äldre så främmande att det faktiskt behöver förtydligas trots att författaren egentligen skriver fram det tydligt i texten genom att benämna karaktärerna och vad de gör osv. Men för min I behövs verkligen göra det övertydligt när man berättar – förmodligen för det är främmande koncept för henne.

I övrigt tycker jag Murray Brodin är en riktigt bra författare som skriver bra för sin målgrupp – fångande men ändå tydligt. Jag gillar också hur hon nyanserar språket i boken genom att t.ex använda en variation av orden t.ex regnar, ösregnar, hällregnar osv.

Illustrationerna är färgglada och klara – samtidigt som de förtydligar berättelsen i stort. Fina!

Semesteraktiviteterna som boken visar upp är alla billiga och enkla – även om de förutsätter en villaträdgård eller lungt område. Så förhoppningsvis kan vi även finna lite inspiration av sommaren.

Vi gillar denna boken!

Finns att köpa här: Adlibris & Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.