Märkliga djur och knasiga kryp av Anna Hansson & Maria Andersson Keusseyan

Märkliga djur och knasiga kryp

Författare: Anna Hansson

Illustratör: Maria Andersson Keusseyan

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 4 av 5 ⭐️

För barn finns massor av enkla faktaböcker om populära och söta husdjur. Om det börjas kännas tradigt för djurälskare så kanske detta är ett passande boktips.

I denna roliga faktabilderbok får vi introduktion till konstiga djur både under och över ytan. Ser de inte konstiga ut så har de istället väldigt underliga vanor. Visste du t.ex att Okapin har en så lång tunga att den kan nå sina ögon med den? Själv visste jag inte ens att det fanns ett djur som hette Okapi.

Några av bokens svårare ord upprepas på olika uppslag vilket stöttar lärandet. T.ex att när djur kissar och bajsar från samma hål kallas det kloak.

Boken passar enligt oss bra till ett skolbibliotek i lågstadiet för barn som börjat läsa lite själva, här uppskattas säkert lite extra att läsa de olika djurens roliga pratbubblor. I slutet av boken finns även roliga rebusar att sätta tänderna i antingen själv för skolbarnet eller som högläsande pedagog tillsammans med barngruppen i förskolan.

Anna Hansson skriver som vanligt tydligt, konkret och lagom långt för sin målgrupp. Samtidigt som Maria Andersson Keusseyan gör tydliga och detaljrika illustrationer med mycket färg som fångar barnens blickar.

Det kan vara svårt att lyckas med faktaböcker som fångar yngre barns intresse. Det är lätt att ambitionen att maximera lärandet resulterar i att barnen tappar intresset av den långrandiga och för faktaspäckade texten. Men med detta radarpars text och fina illustrationer lyckas de hitta barnperspektivet på ett sätt som gör boken både lärorik och rolig att läsa.

En fin bilderbok i stort format som passar extra bra till barn som är djurintresserade.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.