Mamma Mu av Jujja Wieslander & Sven Nordqvist

Ni har väl inte missat att det kommit en ny Mamma Mu-bok?

Mamma Mu låtsas

Författare: Jujja Wieslander

Illustratör: Sven Nordqvist

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 3-6 år (and beyond..)

Betyg: 5 av 5 ⭐️

I denna bok så är Mamma Mu trött på den gråslaskiga vintern utan riktig snö. Hon längtar till sommaren! Eller iallafall en riktig vinter med mycket snö. Nepp! Nu är det dags att låtsas tycker Mamma Mu!

Wieslander lyckas fånga barnens görande genom Mamma Mu i boken. Allt från istappar som blir goda isklassar, hur roligt det kan vara att krascha en klarfrusen vattenpöl som känns som en glasruta,

Kul hur den roliga sången tigertåg vävs in i berättelsen som direkt fick mig som högläsare att inlevelsefullt tjoa ”Tuuuuut! Morr!” samtidigt som jag klöste i luften. Det var som boken påminnde mig ”Läs med inlevelse! Glöm inte inlevelsen!”.

Kråkans skeptiska karaktär får den vuxna läsaren att tänka efter. Hur ofta dödar vi barnens kreativitet i leken? Hur ofta låter vi vårt snusförnuftiga tänkande sabotera barnens lek?

För i denna boken lyfts låtsasleken på ett sätt som alla barn och många vuxna känner igen sig i. Den värdefulla låtsasleken ❤️

Boken ger även återblickar till tidigare Mamma Mu-böcker då Mamma Mu minns tillbaka och leker minnena på nytt. Den roliga rutschkanan blir nu en riktig snöplog då snön börjat falla t.ex.

Som vanligt är Sven Nordqvist illustrationer fantastiska. De lockar både till skratt och samtal.

En riktigt fin bok att samlas kring och läsa högt tillsammans. Första gången jag läste den för mitt mellanbarn i vårt ”läshjärta” (myshörnan med bekvämaste soffan och stor bilderbokhylla mitt emot) så hade jag innan boken var slut alla tre barnen lyssnades i soffan runt mig.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris, CDON, Akademibokhandeln

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.