Malalas magiska penna av Malala Yousafzai & Kerascoet

Malalas magiska penna

Författare: Malala Yousafzai

Illustratör: Kerascoet (Marie Pommepuy & Sebastien Cosset)

Utgiven av Epix bokförlag

Läsålder: ca 5-9 år.

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Detta är en rikt illustrerad bilderbok med Malalas berättelse. I början av boken så får vi höra vad Malala skulle göra om hon hade en magisk penna hon kunde rita till vad som helst i världen med. Både alldagliga saker som presenter till sina småsyskon och lås på dörren till sitt rum. Men eftersom hon ej fick någon magisk penna så hittade hon andra sätt att förändra världen på.

Boken synliggör barns uppväxtvillkor med framförallt flickors möjlighet till skolgång. Detta görs på ett tydligt sätt som når målgruppen.

Boken är väldigt sann och genuin kring Malalas historia men samtidigt anpassad för en yngre publik. De mest obehagliga sakerna som t.ex hur hon blev skjuten på bussen är borttaget ur historian och ersatt med ”Min röst blev så mäktig att de farliga männen försökte tysta mig. Men de lyckades inte.” under en mörk avskalad sida. Men vill man läsa detaljerna så finns en text i slutet efter berättelsen med mer faktadetaljer och bilder. Men framförallt är boken hoppfull och fint skriven.

En fantastisk bok som introducerar till Malalas liv och tankar anpassat för de barn som fortfarande är för unga att läsa hennes tjockare böcker. En bok som väcker tankar och skapar underlag för diskussioner med barnen.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.