Magnetfisket Av Karolina Kjellberg & Pauline Reuss

Magnetfisket

Serie: Pi och Powerbollarna

Författare: Karolina Kjellberg

Illustratör: Pauline Reuss

Utgiven av Bnosy

Läsålder: ca 3-6 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Jag har tidigare recenserat övriga delar i serien ”Pi och Powerbollarna” som är spännande sagoberättelse som introducerar barn till naturvetenskap och teknik, och framförallt också gör barn fortsatt nyfikna att vilja utforska vidare.

Precis som övriga böcker i serien är också denna ett roligt äventyr som involverar barnens egna problemlösning, men där de får lite skjuts på vägen av en powerboll. I denna boken får vi stifta bekantskap med Mange magnet och vi introduceras till magnetism.

I mitten av boken finns ett faktauppslag kring magnetism. Författaren lyckas verkligen förklara på ett enkelt sätt för förskolebarn förstår och väcker deras nyfikenhet.

Övriga delar i boken är också riktigt bra och väcker funderingar och uppmuntrar till fortsatt utforskande.

Ett stort plus är att skaparna också testat och tagit in input av fsk-lärare. Det märks i slutprodukten att man tagit in och lyssnat på flertal olika kompetensen såsom pedagoger och även författaren själv som är civilingenjör. Toppen!

Min I (5 år) har älskat alla delar hittills i serien och även denna del har ofta blivit efterfrågade av henne.

Toppenbra böcker som passar perfekt i förskolans värld! Ett tips kan vara att köpa en sådan här bok som pedagogpresent istället för ytterligare en chokladkartong, luktljus eller te 😌.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.