Magikernas tid av Cressida Cowell

Magikernas tid

Författare: Cressida Cowell

Utgiven av Natur & Kultur

Läsålder 9-12 år

Boken utspelar sig i en skog där det finns många olika väsen och två större folkslag. Dels magikerna men också krigarna. Förut fanns även häxor men när de magihatande krigarna kom så försvann häxorna.

Magikerna i sin tur håller sig långt bort från krigarna som försöker utrota all slags magi. Boken har två st huvudkaraktärer, dels magikerprinsen Xar som själv verkar sakna magiska förmågor. Samt krigarprinsessan Wish.

Motståndarna tvingas dock samarbeta kring ett magiskt problem trots att de från de var nyfödda har lärt sig att hata varandra.

Cressida har tidigare skrivit om draktränaren Hicke och även i denna boken kan man känna igen den humoristiska stilen blandad med en fantasyberättelse. Min A uppskattade boken mycket men jag som vuxen har lite svårt för Hicke-böckerna och även denna.

Illustrationerna hade min A väldigt svårt för, han tyckte de såg kladdiga och slarviga ut. Så jag slutade rätt fort visa illustrationerna och högläste enbart istället, vilket inte påverkade historian så mycket.

Om ens barn tidigare gillat böckerna om draktränaren Hicke samt facineras av magi tror jag Magikernas tid passar toppen!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.