Liv och Smilla – vägen hem av Maria Redström Norrman & Joen Söderholm

Liv och Smilla – vägen hem

Författare: Maria Redström Norrman

Illustratör: Joen Söderholm

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 6-9 år

Liv får egentligen inte gå över vägen för sina föräldrar, men av någon anledning känner hon att hon tillsammans med vännen Wilma måste. Där hittar de en vilsekommen kattunge i en buske – hur ska de hantera detta?

För att kunna be om hjälp med kattungen så behöver hon också avslöja för sina föräldrar att hon brutit mot reglerna. Vågar hon det? Plötsligt drar en storm in och tiden blir knapp för att rädda kattungen.

Detta är en väldigt mysig bok som passar djurälskare. Hela boken genomsyras av omtanke för vilsekomna djur. Själva berättelsen är inte så spännande enligt våra barn, men den är ändå charmig och verkar engagera barnen.

I vår familj finns också två katter som blivit omplacerade via Stockholms katthem så detta ämne är något som engagerar vår familj. Är barnet som läser totalt ointresserad av ämnet finns såklart andra böcker som förmodligen passar bättre. Intresset för ämnet behövs för att uppskatta boken enligt oss.

Boken närmar sig också flertalet olika känslor som skildras på ett fint sätt. Den är skriven så att det funkar både till högläsning men också att läsa själv. Jag högläste för familjen och fick lätt till ett bra läsflyt.

Fina illustrationer av Joen Söderholm även om vi gärna hade sett att de varit i färg. Vi uppskattar annars Söderholms illustrationsstil som förstärker berättelsen. Roligt också att illustrationerna i boken visar flera hudfärger utan att de kommenteras i texten.

En trevlig detalj är att boken också avslutas med en faktasida om vad man kan göra om man hittar en katt som verkar vilse.

Finns att köpa här: Idus förlag, Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.