Känn igen 250 djur och växter av Björn Bergenholtz

Känn igen 250 djur och växter av Björn Bergenholtz

Förlag: Rabén&Sjögren Ålder: 3-6 år.

För alla som gillar “Känn igen 25”-serien så är denna bok en toppenbra nyhet. Här samlas 10 st böcker i en stor komplett variant.

Dessa böcker är suveräna böcker när man har funderat och klurat med barnen en stund i naturen – men när man faktiskt också vill att barnen ska få svar på sina frågor. Läste nyligen en avhandling med Cecilia Caiman på Stockholms Universitet där det bland annat lyfts upp att det finns en risk att barnen blir utan svar om man enbart fokuserar på ett utforskande arbetssätt i förskolan. Och att svar och faktan är viktiga komplement mot slutet. När nyfikenhet, intresse och funderingar redan finns och har vuxit i processen. Himla klokt tycker jag!

Denna bok tycker jag är en suverän bok att ha både på en förskoleavdelning som ett “uppslagsverk” vid ovanstående lärprocesser. Men absolut även som bok i vanlig familj med. Jag blir inte ofta sugen på att köpa böcker – jag tycker böcker är till för att läsas av många och väljer då att låna på biblioteket (recensionsex väljer jag oftast att ge bort till A’s skola och I’s förskola – våran egen bokhylla är inte jättestor). Men denna kommer definitivt köpas in ett ex av till sommarstället t.ex. Riktigt prisvärd också i mitt tycke då den är 10 st böcker i en. Toppen! Fantastiska och tydliga illustrationer som vanligt i dessa böcker.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.