Juno och Jillis flyttar av Anna Bjelkholm & Mia Olofsson

Juno och JillIis flyttar av Anna Bjelkholm & Mia Olofsson.

Utgiven på Rabén&Sjögren.

Ålder: 3-6 år.

Boken handlar om Juno som ska flytta från lägenhet till ett radhus en bit bort och alla känslor och den oro Juno känner i samband med detta.

Boken är skriven med ett tydlig utgång utifrån barnets perspektiv när

författare försöker hitta just barns tankar om hur en flytt kan kännas. Bra med en bok som behandlar detta då en flytt oftast är en väldigt stor händelse för barnen – som kan vara rätt jobbig under en övergångsperiod. Nästan konstigt att denna bok inte blivit skriven tidigare?

De vuxna i familjen finns i berättelsens bakgrund och benämns ej som mer än just en vuxen. Juno könas heller inte i berättelsen. Så boken har ett norm/genusperspektiv som borde göra det lättare för fler barn att lättare relatera till Juno.

Perfekt bok att låna på biblioteket i samband med en flytt, eller kanske som en present till barnet i familjen efter en flytt?

En bra bok för förskolor att ha i sitt eget bibliotek i mitt tycke, så kan även förskolan passa på att läsa den extra när ett barn i barngruppen snart ska flytta för att hjälpa till i övergången.

För vår familj var den mitt-i-prick då vi flyttade för en månad sen – till ett hus med där vi varje dag får trycka på just åttan på en likadan panel som Juno i husets hiss.

Bra att Juno får fylla egna flyttlådor med – det gjorde våra barn också och det kändes som det hjälpte i övergången.

Boken känns välskriven och är lätt att högläsa. Illustrationerna är färgglada, genomtänkta och detaljrika. Härlig bok!

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.