Jakten på bockstensmannen – Mystiska klubben av Peter Gissy

Jakten på Bockstensmannen av Peter Gissy

Utgiven av Idus förlag.

Ålder: 6-9 år

Betyg: 3,5 av 5 ⭐️

Boken handlar om syskonen Niki & Nelson som vanligtvis bor i Österbotten i Finland – men som nu är på besök hos mormor i Varberg under sommarlovet.

Under sommarlovet har syskonen bildat en egen detektivbyrå “Mystiska klubben”.

Tidigt i boken blir syskonen vittnen till hur några tjuvar byter nummerplåtar på sin flyktbil efter att ha gjort inbrott på Varbergs museum. Syskonen börjar undersöka och letar spår, samtidigt som de introduceras till fakta om Bockstensmannen.

Boken är överlag bra för högläsning och lätt att då till ett bra flyt i, enbart några enstaka missar som stör.

Tummen upp även för bokens mångfald t.ex finlandssvenska barn adopterade från Kapstaden, kvinnliga poliser och rullstolsburen karaktär. Roligt också att barnen introduceras till svensk historia och Bockstensmannen – även om vi saknade en faktisk bild i slutet vid infodelen. Vi tyckte boken var helt okej – A lyssnade igenom hela boken, absolut värd att låna och läsa högt om det som för oss tar en kväll. Men om barnet ska läsa själv en längre period tycker vi att det finns bättre barndeckare på marknaden, berättelsen fångade inte riktigt och händelseförloppet kunde vara lite mer invecklat tycker vi. Har barnet slukat alla barndeckare och vill läsa ytterligare en kan även boken vara ett alternativ.,

Men ändå absolut helt ok och om syftet är att introducera Bockstensmannen för barnen så är boken ett bra val. A har nu stenkoll på vem Bockstensmannen är.

Köp från förlaget här: Jakten på Bockstensmannen

Finns även att köpa på Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.