Hur låter bokstaven? Av Susanna Cabander & Åsa Gustafsson

Hur låter bokstaven?

Författare: Susanna Cabander

Illustratör: Åsa Gustafsson

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Boken med tillhörande ljudmodul har ett extremt pedagogiskt upplägg och ett tydligt syfte att träna alfabetet med tillhörande bokstavsljud. Min erfarenhet är att bland de äldsta barnen i förskolan så finns det ofta en extrem nyfikenhet kring bokstäver och en ambition att lära. Min I (5 år) har älskat denna boken under hela året den stått i vår bokhylla. Boken är perfekt för det som är skaparnas syfte och jag tycker det är perfekt med en stor bredd av barnlitteratur där syftet med litteraturen får variera. Mina yngsta barn verkar även tycka att bokens upplägg är roligt.

En toppenbra sak med boken är att min I många gånger har kunnat sitta med boken själv medan jag har lagat mat. Bokens tydliga upplägg gör att hon själv enkelt söker fram rätt bokstavsknapp för varje uppslag och då kan lyssna på när boken läser upp tydligt den korta texten om bokstaven med tillhörande bokstavsljud.

Video på hur detta går till finns att se vid bild tre på detta inlägg på instagram

Toppenbra också att hon i sitt sökande också samtidigt tränar alfabetets ordning.

Jag hade gärna sett en större mångfald av barnen i boken. Visst finns en viss variation men jag hade gärna sett än mer varierad representation när man ändå hade såpass stor möjlighet med 28 uppslag med olika barn.

För mer info om tankarna kring inlärningen så har jag tagit foto på bokens förord och lagt in i blogginlägget. Författaren har beskrivit så bra själv att det känns överflödigt för mig att skriva om.

Överlag tycker jag boken är toppenbra för barn i förskoleåldern samt förskoleklass. Speciellt då för de barn som är nyfikna på bokstäver. Min A (8 år) har under året boken stått i bokhyllan inte visat intresse för den, trots lillasystrars frekventa användande.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.