Hugo och den första båtturen av Andreas Symeonides

Hugo och den första båtturen av Andreas Symeonides

Grafisk design och färgläggning: Rasmus Ekroth

Utgiven av Jure förlag

Läsålder: ca 5- 8 år är vår egen bedömning

I berättelsen får vi följa kaninen Hugo som ska få åka ut på en båttur för första gången i sitt liv, med sig har han de mer vana barnen Mia och Theo.

Berättelsen löper under hela dagen med tillhörande utflykt och mycket fakta invävt i berättelsen. Utöver det så finns även faktasidor med ”Hugos båtskola” där lyssnaren får lära sig än mer om båtar och viktiga säkerhetsaspekter.

Bokens syfte är att lära barn om livet till sjöss på olika sätt.

Stundvis kan nog texten vara lite svår att förstå för de yngre barnen men min I (5 år) var intresserad. Hon lyssnade igenom hela boken utan att tröttna. Men samtidigt har hon inte varit så intresserad av att läsa boken flera gånger.

Theo och Mia tar båda två ungefär lika stort ansvar och leder utflykten tillsammans. I berättelsen får vi även veta att Theo tidigare bott i ett annat land än Sverige.

Bokens illustrationer är fina och tydliga. De funkar utmärkt tillsammans med bokens syfte och förstärker bokens lärorika inslag. Barnen får t.ex lära sig om varför flytväst är viktig, om kompassen, farleder, namnen på båtens olika delar osv.

Ska man åka ut på en båttur med barn så är denna boken en bra bok att förbereda med. Kan speciellt tänka mig att boken kan hjälpa till med att slippa ett eventuellt bråk om att ta på sig flytväst då boken visar tydligt varför det är så viktigt.

Boken är ett bra alternativ om man vill ha en lärorik bok kring båtar och att vara ute till sjöss, förpackad i en berättelse som ändå är lätt att lyssna till. Även jag som förälder lärde mig nya saker under högläsningen.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.