Hjälten Hjalmar klär på sig av Amanda Thörn & Tinna Ahlander

Hjälten Hjalmar klär på sig

Författare: Amanda Thörn

Illustratör: Tinna Ahlander

Utgiven av Ehrlin Publishing

Läsålder: 3-6 år

Detta är en av tre böcker i en ny bilderboksserie om olika vardagsrutiner som ofta är konfliktfyllda i vardagen med barn. I de andra böckerna är det fokus på tandborstning och handtvätt, men boken vi recenserar idag handlar om påklädning.

Som jag lyft upp tidigare så passar rutinböckerna förmodligen inte lika bra om ens barn är i starkt behov av tydliggörande bildstöd, t.ex vid autism. Då känns boken för långdragen och rutinsituationen för otydlig. Nu generaliserar jag men mitt intryck är att boken ändå passar bättre vid mer normtypiska behov. Min I (5,5 år) har verkligen uppskattat denna boken. Hon gillar hur upplägget är att Hjalmar är en superhjälte precis som övrig familj. Hon tycker det är roligt när man ser mamma susa förbi i fönsterrutan påväg till månen och hur hon vid hemkomst fortsätter ha på sig sin rymdhjälm. Många små detaljer som I uppskattat och funnit underhållande.

Utifrån rutinsituationen att ta på sig kläder har boken också fungerat bra. Hon har tidigare tagit extrem lång tid på att ta på sig kläderna på morgonen, men sedan vi läst om Hjalmar ett antal gånger har hon börjat välja kläder själv om kvällarna som hon lägger fram på en stol. Vilket ändå underlättat morgonen därpå.

Tydligt framsteg där boken varit inblandad, eftersom Hjalmar är en superhjälte lockas hon också extra mycket till berättelsens kärna via hans karaktären.

Boken berör betydelsen av vila och återhämtning på ett bra sätt.

Tinna Ahlanders illustrationer är fina och avskalade på ett sätt som kompletterar berättelsen bra. Hela serien tycker jag själv är riktigt snygga och borde absolut få ta plats på en boklist med framsidan utåt.

Boken är läsvärd enligt oss!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.