Hinsides-trilogin av Karin & Albin Alvtegen

Hinsides-trilogin av Karin Alvtegen och Albin Alvtegen

Utgiven av Brombergs förlag

Läsålder 9-12 år

Betyg: 5 av 5 ☀️

Hinsides-trilogin handlar om Linus och hans tvillingsyster Linnea som också har en grav hjärnskada sen födseln. Linnea sitter i rullstol utan förmåga att kommunicera. När sommarlovet kommer så blir det bestämt att syskonen och deras mamma ska spendera sommaren i huset Trakeborg där mamman ska hjälpa till att renovera. Väl där lyckas Linus hitta en nyckel som tar honom till världen Hinsides och ett fantasyäventyr tar vid.

I Hinsides stöter han även på Leonora som är förbluffande lik hans syster Linnea.

A lyssnade på dessa böcker via ljudbok hos Storytel, men de finns även som inbundna vanliga böcker. Jag har försökt att lyssna tillsammans med A när han suttit bredvid samtidigt som jag tapetserat eller rensat ogräs på nya sommarstället. Men helt och hållet har jag inte hört hela böckerna.

A älskade böckerna, och lyssnade igenom alla tre tjocka böcker på strax över 2,5 dygn. Många timmar med ljudboken blev det son han inte kunde slita sig från.

Min upplevelse av boken är att den är otroligt välskriven och riktigt bra, gillar man fantasy som oss så kommer man även uppskatta denna. Om ens barn läst ut Harry Potter så känns Hinsides-triologin som ett bra val att sätta tänderna i här näst. Något jag gillar är att även om den har flera traditionella fantasyinslag så är den även väldigt nyskapande. Vissa fantasyböcker kan jag tycka blir lite tråkiga när de följer en traditionell fantasyberättelseform alldeles för mycket, därtill med starkt normativa könsroller osv – vilket skapar en berättelse som är smått förutsägbar och lite tråkig trots fantasivärlden. Men Hinsides-triologin är riktigt bra på denna fronten och föränderlig. Ger även många bra uppslag för diskussioner som förhöjer den gemensamma läsupplevelsen.

Om man som vi läser högt för barnen ur denna ålderskategorin så tipsar vi lite extra om böckerna – för både barn och vuxna uppskattar dessa böcker. Är man vuxen utan barn så funkar dom nog förmodligen med 🙂

Vi uppskattade dessa böcker mycket och hoppas på en ny fantasyserie av Albin eller Karin Alvtegen. 👍

Finns att köpa här:

Nyckeln till hinsides: Bokus & Adlibris

Hinsides brinner: Bokus & Adlibris

Hinsides väktare: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.