Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen av Kate Parkhurst

Jag har tidigare tipsat om Rebelltjejer-böckerna för åldern 9-12, samt serien ”Små människor, stora drömmar” som är bilderböcker som handlar om starka kvinnors öden för åldrarna 3-6 år.

Nu finns även en liknande serie för åldrarna 6-9 år! Woho!

Fantastiskt fenomenala kvinnor som förändrade världen av Kate Parkhurst

Utgiven av Mima förlag

Läsålder: 6-9 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

I denna bok så möter vi tretton olika kvinnor som krossat glastak och på många vis varit med att skapa det samhälle vi har idag.

Vi möter namn Rosa Parks, Marie Curie, Emmeline Pankhurst osv. Varje kvinna har var sitt uppslag som är rikt på lekfulla illustrationer med mycket färg. Vi introduceras också kort till deras områden. Eftersom bokens kvinnor kommer från många olika områden såsom författare, idrottare, politiska aktivister osv så får vi fakta om olika viktiga ämnen. Som t.ex kampen för kvinnlig rösträtt.

Sättet som författaren har skrivit boken uppskattar jag, man får flera gånger höra om hur kvinnorna på sin tid mötte motstånd men att de vägrade lyssna. De gick sina egna vägar och motbevisade skeptikerna. En riktig peppbok för barn som behöver kvinnliga förebilder med jävlar anamma.

Boken är också en lekfull introduktion till faktaböcker för barn i lågstadiet – utmärkt! Boken har lagom korta och roliga stycken för att boken inte ska bli torr och tråkig. Väldigt lätt att sprängs in för mycket fakta i faktaböcker för barn. Som då resulterar i att barnet tappar intresse då det blir för mycket. Men i denna bok så lyckas man göra en bra balans mellan lekfullhet och fakta.

En utmärkt tips på en bra julklapp för barn i åldrarna 6-9 år!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.