Ett hus med många dörrar av Sanna Juhlin & Millis Sarri

Ett hus med många dörrar

Författare: Sanna Juhlin

Illustratör: Millis Sarri

Utgiven av Vombat förlag

Läsålder: 3-6 år

Mamma och Pascal ska flytta till ett nytt hyreshus. I huset bor massor med människor men Pascal känner inte en enda. Pascal ger sig ut på upptäcktsfärd för att lära känna sina nya grannar.

Samtidigt så får han även möjlighet att hjälpa till då den trasiga hissen ställer till det för äldre och kvinnan med det brutna benet. När han ringer på en annan dörr möts han av en ung bullbakande kille som generöst delar med sig. Färden genom huset fortsätter och nya relationer skapas.

En väldigt mysig bok om att släppa in nya människor, hitta vägar till förståelse och där husets mångfald kan bidra till något större. Boken är normkreativ och representerar massor av olika människor. T.ex att hissreparatören är en kvinna som bär slöja som också ansluter sig till grannfesten med ett leende mot slutet. Personligen gillar jag också den slitna kvinnan i kortkort och mörk ögonskugga. En karaktär som sällan syns i bilderböcker. Utöver det får vi träffa den argsinta muskulösa mannen som visar sig vara hundrädd och snäll samt ett flertal andra karaktärer. Samlade i en berättelse med otroligt mycket leenden och härlig gemenskap mot slutet.

Roligt att också läsa en bok om att flytta där barnet inte flyttar till en villa utan ett hyreshus. Vi bor själva i ett liknande hyreshus och det var roligt att känna igen sig i berättelsen.

Rekommenderar boken både till familjer men också förskolor. Har själv sett hur boende, hus, kartor är ett återkommande intresse hos de äldre barnen i förskolan och då är denna boken ett fint komplement till eventuella projekt – eller varför inte ett projekt med denna bokus i fokus och sen arbeta vidare från?

Illustrationerna står Millis Sarri bakom och man känner igen hennes fantastiska stil. Färgglada, levande och medryckande.

Väldigt trevlig bok. Läs ❤️

Finns att köpa här: Vombat förlag , Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.