En del av allt Av Anna Bjärkvik & Caroline Midbeck

En del av allt

Författare: Anna Bjärkvik

Illustratör: Caroline Midbeck

Utgiven av Ehrlin Publishing

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 3 av 5 ⭐️

Detta är en mindfullness för yngre barn som är inspirerad av yoga. Boken är tänkt som att den ska ge en upplevelse när man läser den för barnet – såväl fysiskt som sinnerikhet. På ett stämningsfullt sätt skildrar boken hur vi alla är en del av något större. Av ekosystemet, helheten och vår värld.

Illustrationerna av Midbeck är fina i ljusare färger som kompletterar historian och gör stämningen komplett. Flera olika hudfärger finns också representerad. Även utifrån ett genusperspektiv är illustrationerna av bokens barn genomtänkta. Härligt!

Stundvis blir boken lite för flummig för vår smak, och min I (5,5 år) som brukar vilja läsa det mesta när jag väl läser protesterar och vill sluta läsa boken. Vid samtliga försök till genomläsningar.

Den är inte rolig enligt henne och känns lite för abstrakt stundvis för målgruppen enligt mig. Men för familjer som gillar mindfullness och yoga så kan säkert boken passa fint även om den ej föll våra barn i smaken. Detta är uppföljare på boken ”En känsla av mig” på liknande tema och som är snäppet bättre enligt oss.

Tack Ehrlin Publishing för rec-ex!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.