Drakjakten av Susanne Mortensen & Andrea Fernerstrand

Drakjakten

Författare: Susanne Mortensen

Illustratör: Andrea Fernerstrand

Utgiven av B Wahlströms

Läsålder: 6-9 år

När Jakob fyller år önskar han sig en riktig drake – men mamma kommer istället hem med en plastleksak från affären.

Besvikelsen är total och Jakob slänger in leksaksdraken i garderoven Men när dom är ensamma så hör Jakob något, leksaken visar sig vara en riktig drake som kan förvandla.

Överlycklig över sin nya drakvän så kan inte Jakob hålla sig ifrån att berätta för sin bästa vän Isabella som även hon blir förtjust i draken.

Snart visar det sig att Drakbard är drakarnas beskyddare som egentligen är på uppdrag i människornas värld för att återhämta ett stulet ägg med en liten drakunge i. Jakob och Isabella bestämmer sig för att hjälpa Drakbard att hitta ungen och Drakjakten tar vid.

Redan när man ser det fantastiska omslaget med den vackra men snälla draken Drakbard ihop med dom glada barnen Jakob & Isabella blir man sugen att läsa boken. Denna boken passar fint att läsa för barn som är fascinerade av drakar men ej vill läsa fantasy med mer läskiga inslag. Denna berättelse är väldigt snäll och mild – borde fungera fint även för mer lättskärmda barn som ogillar när det blir läskigt. För A kändes berättelsen lite väl enkel och snudd på uddlös. Även illustrationerna är riktigt fina och omfamnar den snälla och omtänksamma känslan i berättelsen. Och förstärker bilden om den snälla draken som förmodligen känns tryggt för mer oroliga barn. Vi hade gärna sett illustrationerna i färg så att dom verkligen skulle fått komma till rätta i boken.

Om ett barn värnar djur så passar förmodligen även boken bra som även väver in ett klart budskap mot djurplågeri och även delvis problematiserar djur på cirkus.

Boken utspelar sig i Lund och som läsare blir vi lättare introducerad till staden på ett fint sätt, utan att offra berättelsens stämning så väver ändå författaren skickligt in lite fakta där.

Boken känns välskriven och har ett språk som är lätt att förstå för målgruppen, på några enstaka tillfällen kändes texten lite stolpig att högläsa men överlag var det lätt att få till en fint flyt i högläsningen.

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.