Djuren i skogen ABC av Sarah Sheppard

Djuren i skogen ABC sv Sarah Sheppard

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 3-6 år.

Detta är en ny rolig ABC-bok där varje bokstavsuppslag också har fantastiska illustrationer, roliga sagostycken och faktarutor.

Boken är i samma stil som övriga böcker ur Sheppards serie “Djuren i skogen” som vi också uppskattar – speciellt pekboken “ylar, piper och hoar” – swipa till sista bilden för att se resten av serien.

Vi får även stöta på bekanta ansikten från serien t.ex Harry & Härta Hare. Vilket säkert uppskattas om man har ett barn som gillar övriga serien.

Min erfarenhet både som förälder och förskolepedagog är att vuxna köper ABC-böcker som sällan barnen tycker är särskilt roliga.

Ärligt talat står de mest i en hylla,

bläddras i ibland och blir sällan lästa med läsglädje. För många sådana böcker är rätt tråkiga. Men Sarah Sheppard lyckas skapa en bok som drar in barnen i boken med fantastiska illustrationer och de roliga texterna på varje uppslag kompletterar fint och ger en läsupplevelse som uppskattas både av barn och vuxna.

Till varje uppslag finns också en faktaruta om det aktuella djuret. En faktaruta som intresserade barn uppskattar, eller lik väl en faktaruta man kan hoppa över om man läser för ett mindre barn som inte orkar hålla fokus. För dom allra yngsta barnen kan det räcka fint att enbart titta på dom illustrationerna och bokprata om dessa. Vi har tre barn i åldrar 2-8 år och alla tre uppskattar denna boken – men vi läser också på olika sätt för alla barnen. Jag tänker att boken passar till fler barn än enbart 3-6 år, samt att boken är flexibel och lätt att anpassa för lyssnarens öron.

Vi får även stöta på djur som bryter människonormer, t.ex Karl-Knut som älskar balett. Bland de avbildade namngivna karaktärerna så är det hyfsat jämt fördelat på kvinnliga och manliga namn (ca 32 kvinnliga och 39 manliga + några neutrala om jag räknat rätt).

Finns att köpa här: Bokus & Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.