Den stora slottskuppen – Stoppa pressarna av Ann-Charlotte Persson

Den stora slottskuppen – Stoppa pressarna av Ann-Charlotte Persson

Utgiven av Idus förlag

Läsålder: 6-9 år

Detta är första boken i serien om systrarna Dike & Thea som bor i den lilla orten Huseby som också finns på riktigt. Där har deras mamma nyligen blivit av med sitt jobb som journalist när den lokala nyhetstidningen ska avvecklas. Huseby slott på orten är det som får det lilla samhället att gå runt med turister som kommer på besök.

Systrarna bestämmer sig för att starta Nya Husebybladet för att bevisa att det lilla samhället behöver en egen tidning så deras mamma får tillbaka sitt jobb. För systrarna vill inte behöva flytta för att mamma ska få jobb. När de börjar leta efter nyheter så hamnar de mitt i en pågående härva med korruption och förfalskningar som de måste försöka lösa. Har man ett barn som går i lågstadiet som drömmer om att bli journalist passar denna boken riktigt bra då den ytligt går igenom hur man driver en tidning, journalistiskt arbete och pressetik.

I boken får vi genomgående följa ett litet samhälle med flera som oroar sig över hur samhället gå runt och jobben ska finnas kvar. En viktig sak att introducera mina stadsbarn till för att i större grad förstå landsbygdens utmaningar.

Boken är dock rätt svår att läsa högt, då och då flyter inte flödet på bra. Min tunga vrickade sig och läsflytet bröts. Tror därför att boken lämpar sig bättre för barn som läser själva snarare än för högläsning. Annars en trevlig bok som introducerar läsaren till både det lilla samhället Huseby samt journalistyrket.

Finns att köpa här: Idus förlag, Adlibris, Bokus,

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.