Den första resan av Tania Goryushina

Den första resan av Tania Goryushina

Förlag: Tyanachu Ålder 3-6 år.

En bok som handlar om hur en kaninfamilj planerar och ger sig ut på en resan tillsammans mot semesterorten.

Boken är framförallt ett litet konstverk, med stora detaljerade uppslag där föefattaren finuerligt nog på varje uppslag gjort “Hitta på sidan” och några bilder på djur och annat som finns på det myllrade uppslaget. En rolig lek som skapar förutsättningar för boksamtal, förstärker inlärningen av ordförråd – och framförallt skapar ännu en rolig del i bokläsningen.

På andra sidan så har varje uppslag en text för historian. Dom två grejerna ihop gör även att när man är klar med letning + prat + läsning så har man hunnit granska uppslaget och lagt märke till alla små roliga grejer.

Illustrationerna är verkligen fina i denna boken, framförallt blir jag lite extra kär i bilen när familjen sitter med en världskarta framför sig och planerar. Pappan sitter med minstingen i knät, nr 2 och 3 leker vilt på golvet och fjärde sitter på pottan. Roligt med en familj med fyra barn! (Swipa på instagram)

En bra bok att läsa om man just planerar barnens första resa och läsa ihop, men även annars med. En bok som verkligen uppmuntrar till boksamtal! Om man som förälder vill ge sig in i diskussioner med barnet och fundera och leka – då är nog denna boken finemang! Man ska inte vara läsa igenom den snabbast möjligt för att få den avklarad – låt den ta tid och var kreativ under läsningen! Roligt också att författaren ger ytterligare råd hur man kan använda boken påhittigt (swipa till bild tre på vår instagram).

Går att köpa här: Bokus & Adlibris

 

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.