Collage med Alfons Åberg på Junibacken

Idag har vi varit på smygpremiär för Collage med Alfons Åberg på Junibacken som är ett event som pågår 16-18 mars och arrangerat av Junibacken, Rabén&Sjögren samt Bok-Makaren.

Riktigt roligt att få pyssla ihop kreativt material till collage med liknande tekniker som Gunilla Bergström använt för alftonsböckerna. Jag gillar hur de inte har färdiga ramar utan barnens (och föräldrarnas) fantasi får flöda fritt och skapa härliga collage. I var förtrollad som vanligt när hon skapar – kanske en framtida illustratör?

Himla smart också att de slänger in detta skapande på mitten av dagen då det verkligen var som en lugn oas inne i paviljongen när vi satt där och pysslade – innan vi gav oss ut i leklandskapet där det är himla roligt men stimmigt med alla lekande barn. Så collagestunden är en välkommen paus. Trevligt också med den fina goodiebagen. I och V tyckte om att leka i de uppbyggda sagovärldarna från böckerna som vi läst så mycket. Personliga favoriten var LasseMaja-kulisserna då vi läst alla 26 delar där, I’s favorit var flygplanet från MulleMeck och V älskade käpphästarna från Villa Villerkulla. Junibackens sagotåg är fantastiskt för oss bokälskare – men har man ett känsligt barn är det bra att påminna innan om att råttan/elden/draken bara är på låtsas och inget farligt.

Och deras bokhandel på slutet har ett fantastiskt utbud på många språk.

Tack för vi fick komma! Var superkul!

Author: barnboksfamiljen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.