Chinos tjocka kinder av Maria Nilsson Thore

Chinos tjocka kinder av Maria Nilsson Thore

Utgiven av BonnierCarlsen

Läsålder: 3-6 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

I boken får vi träffa Chino som är en liten hamster som älskar att vara i centrum. Runt henne händer mycket spektakulärt så vännerna gillar Chino som hon är, trots hennes iver att alltid vara först och ta extremt mycket plats i det sociala rummet.

Men en dag blir det lite fel. I sin iver att vara först och uppseendeväckande går Chino upp först av alla när matleveransen landar i skålen. Först äter hon sig proppmätt, för att sedan börja fylla på sina kindpåsar till alla frön är slut. När hungriga kompisar vaknar så blir de inte så imponerade av Chino som tagit all mat. Under dagen ligger Chino själv, trött av alla frön i kinderna och med missnöjda kompisar. På kvällen när kompisarna med kurrande mage somnat ångrar Chino sig och börjar ta upp fröna igen. Väcker sina vänner som blir glada över fröna.

Dagen efter när nya frön landar i skålen stressar inte Chino upp. Hon väljer att ligga kvar hos sina vänner och gosa istället – för att komma först och göra spektakulära saker är faktiskt inte allt.

Detta är en alldeles fantastisk bok ur så många aspekter. Dels gillar jag att boken egentligen inte framför kritik på Chinos sätt att vara som person (hamster), hennes kompisar tycker faktiskt om henne och tycker att hon är rolig. Men att det ändå kan bli tokigt om man glömmer bort att visa hänsyn och vara omtänksam mot de andra. Jag älskar att Chino med sina personlighetsdrag får vara tjej i boken. Illustrationerna av Thore är fantastiskt fina och Chino med vänner kommer verkligen till liv.

Denna boken har blivit en favorit för såväl barn som föräldrar här hemma och är helt klart köpvärd. Eller absolut ett måste att låna på biblioteket.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.