Calles knasiga sommarlov av Sanna Juhlin

Calles knasiga sommarlov av Sanna Juhlin

Illustratör: Hedvig Wallin

Utgiven av Warga förlag

Ålder: 6-9 år.

Boken handlar om Calle med familj och den stundande sommarlovet.

Men livet är inte helt lätt för Calle då mamma är sjukskriven med utmattningssyndrom, storasyster är arg och pappa försöker desperat hålla familjen flytande samtidigt som han själv blivit av med jobbet nyligen. Familjen har således knapert ställt just nu. Som en händelse ärver familjen en gammal rosa husvagn – men bensin är dyrt och familjen verkar ändå inte ha råd med en husvagnssemester. Under bokens gång får familjen lösa diverse hinder och trubbel.

Något vi gillar är hur Calle genom hela boken håller sig positiv och lösningsfokuserad genom boken – inspirerande!

Boken är lättläst och går snabbt att läsa igenom, under bokens gång får vi en tydlig introduktion om vad utmattningssyndrom är, barnfattigdom och hur det kan se ut i en familj. Jag hade gärna sett boken något mer utbroderat i sina situationsbeskrivningar – men jag antar att det ställs emot att den ska framförallt läsas av barn själva.

Den skulle förmodligen vara en bra sommarpresent till ett barn som befinner sig i liknande situation som Calle.

Boken har ett humoristiskt upplägg och flertal småroliga meningar.

A lyssnade igenom hela och tyckte den var helt okej. Jag tänker att det är bra att vi representerar sådana här familjer i litteraturen med, genom kunskap och insikt tror jag vi skolar en mer förstående generation. Hoppas jag.

Finns att köpa här: Adlibris & Bokus

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.