Bruno åker pulka av Anna Ribbing & Cecilia Heikkilä

Bruno åker pulka

Författare: Anna Ribbing

Illustratör: Cecilia Heikkilä

Utgiven av Rabén&Sjögren

Läsålder: 0-3 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

I denna mysiga bok för de yngsta barnen får vi följa Bruno och hans pappa i en vardagsnära berättelse. Boken utspelar sig en eftermiddag när pappa hämtar på förskolan och det är dags att ta på sig för att sedan få åka pulka hem.

Under hela färden hem upptäcker Bruno olika spännande spår från hundar, katter, tanter osv. Men varje gång ser inte Bruno hunden, tanten osv. Men vi som läsare kan upptäcka den som lämnar spåret i bakgrunden av bilden.

Alla yngre barn jag läst boken för har uppskattat den, och jag får en känsla av att barnen känner sig kompetenta när de upptäcker den ”försvunna” tanten eller katten. Det är kul att peka på den i bakgrunden av bilden. Boken avslutas sedan väldigt stämningsfullt med en härlig känsla för vintern. Också fint hur illustratören snyft in små svenska vinterfåglar runt omkring i boken.

Tänker man ur ett normperspektiv är både Bruno och pappa vita samt pojke/man. Men samtidigt så visas ett nära mjukt föräldraskap med en pappa som tar ansvar på ett bra sätt – fint! Jag gillar pappas fridfulla leende under den lugna påklädningen i hallen, jag gillar hur Bruno och pappa i slutet av boken sitter och spejar ut från fönstret tillsammans.

Språket känns bra, både att läsa högt och ur ett språkfrämjande perspektiv. Man har gjort korrekta meningar på rätt nivå för målgruppen. En väldigt mysig bok som funkar toppen som julklapp eller present nu inför vintern.Uppskattar man boken finns även ”Bruno åker buss” i samma serie.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris, CDON, Akademibokhandeln

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.