Boken om att gå på förskolan av Josefine Sundström & Mervi Lindman

Boken om att gå på förskolan

Författare: Josefine Sundström

Illustratör: Mervi Lindman

Utgiven av BonnierCarlsen

Läsålder: 0-3 år

Idag tipsar jag om en fin bok för de allra yngsta om förskolans vardag. I en charmig berättelse får vi följa Dam-Dam och dennes vardag i förskolan.

Under berättelsen introduceras barnet till många av förskolevärldens rutiner under dagen. Jag fullkomligt älskar att de lyckas få in två olika uppslag med handfat med pågående handtvätt.

Alla som under en period jobbat på förskola med de yngre barnen kan nog känna igen vilket intresse handtvätten väcker. Där kan man stå länge och upptäcka hur härligt tvålen skummar – precis som Dam-Dam också gör i boken när denne tittar efter tvålbubblor som flyger iväg.

Fint att en mångfald finns representerad i boken, t.ex finns också en manlig pedagog.

Illustrationerna är mjuka och färgglada. Känns som en perfekt match för sin målgrupp med härliga färger, lagom avskalat men ändå många små detaljer att upptäcka och samtala kring.

Trevligt att man använder begreppet förskola och inte dagis. Man använder förvisso begreppet ”fröken” som jag vet att vissa förskolor försöker arbeta bort. För mig personligen tycker jag det känns okej, ogillar man detta är det väl inte så svårt att läsa pedagog istället. Vanligtvis använder man ju sitt namn precis som för barnen men man vill förmodligen göra det tydligt i boken och ”fröken” är ett vardagsnära ord för många barn.

En fin bok som passar finemang att läsa i samband med förskolestarten!

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.