Astronaut i nöd av Mikael Rosengren & Marielle Karlsson

Astronaut i nöd – Albin den store tidsresenären

Författare: Mikael Rosengren

Illustratör: Marielle Karlsson

Läsålder: 3-6 år

Vi har läst denna delen ut serien “Albin den store tidsresenären” som handlar om Albin som i denna boken reser tillbaka till 1969 och hjälper Neil Armstrong under månlandningen.

Boken blandar en humoristisk historia med fakta invävt, utöver faktan som finns i berättelsen finns även extra faktarutor separat på uppslagen. Dessa kan man välja hur man vill läsa eller hoppa över.

Jag läste boken högt för I (4,5 år) och A (8 år) – de båda två uppskattade boken.

Rymd och astronauter är ett ämne som många barn tycker är intressant, och då kan boken vara ett bra inslag. Även en bra bok för förskolor när man kör projekt kring rymden. Att tänka på då är att inte helt otippat så blir en tidsresa till 1969 års månlandningen inte den bok med mest mångfald i när dessutom Albin är en ljus pojke med. Men boken är fin och jag tänker att man då får ha i huvudet att komplettera bokhyllan så det finns fler rymdböcker med större mångfald också.

Kanske någon som läser detta har ett bra tips där?

Illustrationerna är detaljrika och öppnar för samtal, något mina barn störde sig på var att de tyckte det var svårt att förstå vem som var Albin och vem som var Neil på de olika bilderna.

Texten känns väl bearbetad och anpassad för sin målgrupp, efter att boken är slut finns även ett faktauppslag i slutet av boken för de verkligt helsugna barnen. Vi valde att hoppa över det då intresset inte var på topp – men jättebra att de finns då de faktaälskande barnen får möjlighet att fördjupa sig.

Boken har ett stort fokus på lärande.

Finns att köpa här: Adlibris, Bokus, Idus förlag

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.