Är du där lilla räv? Av Sam Taplin @ Emily Dove

Är du där lilla räv?

Författare: Sam Taplin

Illustratör: Emily Dove

Utgiven av Tukan förlag

Läsålder: 0-3 år

Betyg: 5 av 5 ⭐️

Detta är en alldeles fantastisk bok för de yngsta barnen. Tillsammans med skogens djur letar vi efter en liten rävunge. Genom kikhål genom boken tror vi att vi ska hitta djuret på nästa uppslag när vi vänder sida. För tji fick vi – det man tror är en rävnos är egentligen en bit av en nyckelpiga. På liknande sätt fortsätter boken men rävens kroppsdelar vi får syn på visar sig tillhöra andra djur i boken.

Men till sist hittar vi rävungen på sista uppslaget som verkligen osar av kärlek: ”Där är du ju! Du ligger in grytet och myser med din mamma.”

Boken är fantastiskt illustrerat med mycket fint att lägga märke till under läsningen som går att bokprata om tillsammans med det lilla barnet. Allt från sniglar, humlor, svampar, fåglar, larver, grodor osv – det finns massor att upptäcka varje gång man läser boken.

Roligt att det också finns nivåskillnader i bokens sidor så det lilla barnet med fingret kan känna och följa t.ex där haren skuttat fram. Även blommor, löv, larver osv går att utforska på samma sätt med känseln.

Så genomtänkt och fin bok som går att läsa många många gånger och ändå utforska boken på nya sätt.

Boken utspelar sig i ett höstlandskap och är egentligen lite fel ”säsong” just nu, men jag tycker nog ändå att boken kvalar in som en fin julklapp till de minsta barnen.

Författaren och illustratören har verkligen ett starkt barnperspektiv i hur de har format boken! De känner uppenbarligen sin målgrupp.

Finns att köpa här: Bokus, Adlibris

Author: barnboksfamiljen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.